Субота, 20.04.2024, 11:24
Вітаю Вас Гість | RSS

Соловичівський ліцей Турійської селищної ради

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 43
Наш чат
200
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2018 » Грудень » 27 » Зустріч з поетом
09:50
Зустріч з поетом

       Серед учнів та випускників Соловичівської школи чимало цікавих і творчих особистостей. Завжди приємно зустрічати таких гостей, адже вони можуть щиро та змістовно поспілкуватися зі школярами і власним прикладом надихнути на творчість.

        У грудні до нас завітав випускник Ігор Сенечко, у приміщенні історичного музею відбулась презентація першої поетичної збірки автора під назвою «Так шепоче ріка». Книга  вийшла у травні 2018 року і є результатом тривалих творчих пошуків, оскільки поезією захоплювався ще змалку. Кожне слово в цій збірці пройшло під ретельну кардіограму серця, спогадів та почуттів. Близько ста віршів оспівують неповторну красу життя, природи, дивовижну силу кохання та почуттів. Силу-силенну думок, спогадів, емоцій, образів, складав автор у віршовані рядки. Краса рідного краю, роздуми над  тихоплином життя, кохання, подорожі, улюблена музика надихали Ігоря Сергійовича на творчість.

       Чималу роль у літературному доробку відіграє лірика, зокрема  вірші «Осіннє кохання», «Так дихає твоя весна»,  «Тоbi»,  «Колискова для твоїх снів», «Я вірив і знав…» присвячені темі кохання.

         Тематика природи  теж присутня у поезії, так за назвою одного з віршів отримала назву уся збірка – «Так шепоче ріка»,  в доповнення – обкладинка із виглядом ріки, яка символічно нагадує автору місцеву Турію. 

     Громадянська лірика представлена віршами про Чорнобиль, події Революції Гідності «Україні»,  «Памʼяті героїв Небесної сотні», «Дощ над Чорнобилем», «Україні».

         Книга – не перший друкований досвід, Ігор Сенечко ще змалку був активним дописувачем у черкаській газеті «Новачок», пізніше у луцькому виданні «Сімʼя і дім». Вірші публікувались у студентському часописі «Каменяр», літературних альманахах «Софія», «Сила почуттів», «Поезія, натхненна жінкою»; газетах «Досвітня зоря», «Ти і я».

       Присутні старшокласники та учителі мали змогу поспілкуватись, задати питання, послухати вірші в авторському виконанні та отримати примірник із автографом.

  

Ігор Сенечко звернувся до учнів із побажаннями бути активними, втілювати свої мрії в життя, подорожувати, багато читати! А ми побажаємо автору натхнення та подальших творчих ідей!

Світлана Лапчук,
учитель української мови 
та літератури ЗОШ І-ІІІ ст. с. Соловичі

Переглядів: 449 | Додав: solovychi1987 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar
Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Друзі сайту